Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Китайския начин на готвене: Салата от соеви кълнове

Принципите на китайския начин  на готвене са формулирани от Конфуций в V в. преди новата ера.

Те изискват съвършенство от готвача, a за хранещите се важи препоръката: "Да не се яде нищо преварено или недоварено; нищо, което е нарязано нехайно или не съдържа достатъчно подправки."

Свежи продукти се консумират само в първично състояние, а щом се приготвят, нищо не трябва да нарушава хармонията на вкусовите усещания. Термичнатa обработка е минимална - от 1 до 5 минути.

Популярните китайски салати са лесни за приготвяне и лесно се усвояват хранителните им вещества, защото храносмилането не е затруднено от нищо, ако са спазени правилата за приготвяне. Балансът на протеини, витамини, микроелементи, да не говорим за хармонията на Ин и Ян, е оптимален.

Това е една от най-познатите източни салати, но тя е и изключително полезна, защото е богата на протеини и е нискокалорична.

Продукти: 600 г почистени соеви кълнове, 1 с. л. слънчогледово олио, 4 скилидки чесън, ½  ч. л. от 9%  ябълков оцет, 1 малък морков, сол и захар на върха на ножа

Приготовление:

1. Соевите кълнове се измиват и се поставят в съд с вода, слага се съда на котлона и се изчаква водата да заври. Веднага след завирането всичко се изсипва в гевгира и кълновете се отцеждат напълно.

2. Кълновете се изсипват в подходящ съд, към тях се добавят нарязаните на ситно морков и чесън; солта, захарта и оцетът. Всичко се разбърква добре.

3. Салата се оставя да престои 2-3 часа при стайна температура и тогава се консумира.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии