Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Джинджифилов чай за отслабване

Джинджифиловият чай за отслабване е достигнал до Европа от Изток, където джинджифил традиционно се препоръчва на всеки, чиято цел е да намали теглото си.

Според тибетските идеи джинджифилът принадлежи към горещите продукти, които са топли, стимулират кръвообращението и ускоряват на метаболизма.

Джинджифилът съдейства и за свежия и младежки вид на кожата.

И тъй като есента и зимата са много подходящи сезони за употреба на различни видове чай, ви предлагаме няколко рецепти за джинджифилов чай.

Запомнете няколко важни неща:

1. Винаги режете корена на тънки лентички.

2. Ползвайте остър нож, най-добре керамичен, или друг подходящ уред.

3. Според източната традиция за денонощие можете да приемете джинджифилов корен, равен на количеството на малка слива и 2 литра вода.

4. Джинджифиловият чай успешно се съчетава със зеления чай.

5. Не приемайте джинджифилов чай преди лягане, той действа ободряващо.

назад ...

Хората с дебели кореми са под риск от сърдечни заболявания

Хората, които имат бирени коремчета и любовни дръжки, е два пъти по-вероятно да развият сериозни проблем със сърцето, отколкото хората във форма.

Затлъстяването отдавна се разглежда като рисков фактор за здравето на сърцето, но ново изследване показва, че издутината на корема е свързана с внезапна и често фатална неизправност на сърцето. Внезапната сърдечна смърт се случва без предупреждение, обяснява докладът, публикуван в British Medical Journal. Тя се причинява от неочаквана загуба на сърдечната функция, която бързо намалява притока на кръв към тялото и мозъка.

прочети повече ...

Започвайте яденето с десерта, за да отслабнете

Хората на диета знаят, че трябва да избягват сладки лакомства. Но ключът към намаляването на теглото може да се крие в това да започвате яденето с десерта, твърдят учени.

Изследователи от Имперския колеж в Лондон смятат, че хапването на богати на захар храни в началото на храненето може да ви помогне да намалите апетита си. Изследването се фокусирало върху апетита за глюкоза – захар, която се намира в сладкиши, шоколад и десерти, и е основен източник на енергия за мозъка.

прочети повече ...

АРХИВ

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Февуари

Октомври

Юни

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии