Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Джинджифилов чай за отслабване

Джинджифиловият чай за отслабване е достигнал до Европа от Изток, където джинджифил традиционно се препоръчва на всеки, чиято цел е да намали теглото си.

Според тибетските идеи джинджифилът принадлежи към горещите продукти, които са топли, стимулират кръвообращението и ускоряват на метаболизма.

Джинджифилът съдейства и за свежия и младежки вид на кожата.

И тъй като есента и зимата са много подходящи сезони за употреба на различни видове чай, ви предлагаме няколко рецепти за джинджифилов чай.

Запомнете няколко важни неща:

1. Винаги режете корена на тънки лентички.

2. Ползвайте остър нож, най-добре керамичен, или друг подходящ уред.

3. Според източната традиция за денонощие можете да приемете джинджифилов корен, равен на количеството на малка слива и 2 литра вода.

4. Джинджифиловият чай успешно се съчетава със зеления чай.

5. Не приемайте джинджифилов чай преди лягане, той действа ободряващо.

назад ...

Яденето на много плодове и зеленчуци предпазва от някои от най-страшните болести

Яденето на много пресни плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни помага за предотвратяване на доста хронични заболявания, показват нови медицински изследвания.

Първото в света изследване, проведено от Университета на Аделаида, разгледа връзката между диетата и 11 хронични заболявания, включително анемия, хипертония, хиперхолестеролемия, диабет, артрит, хепатит, коронарна сърдечна болест, астма, инсулт, фрактура и рак.

прочети повече ...

Силният шум вреди на здравето и на талията ви

Ние сме заобиколени от звуците на машините, които правят живота ни по-удобен. Постоянно чуваме шума на трафика и гърма на реактивни двигатели. Но когато трябва да слушаме тези шумове твърде дълго или в грешното време, те могат да нанесат  щети. Увеличават се доказателствата, които показват, че шумът вреди не само до ушите ни, но и на кръвоносните съдове и сърцето.

И това не е само проблем за хората, които живеят в близост до натоварени пътища или под полетни пътеки. Нови изследвания показват, че шумовото замърсяване също причинява вреда в места като болници, например.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Февуари

Октомври

Юни

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии