Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Най-успешните диети

Какво определя коя е най-успешната диета за сваляне на килограми?

Популярността е един от основните фактори, по който се съди до колко един диетичен план е успешен или не.

Ето едни от най - популярните диети:

Бил Филипс - диета „Ядене за живот”

„Ядене за живот” е една от най-успешните диети, която е излизала на пазара. Тя се базира на идеята да изградим здрави и силни тела, като консумираме правилната храна, в правилните количества и в правилното време. Звучи сложно заради многото фактори, по които трябва да се води човек, но поддръжниците й смятат, че следването на този хранителен план е приятна емоция, тъй като те кара да се чувстваш по-здрав и по-жизнен.

Диетата на южния бряг

Тази диета е базирана върху това да се консумират само правилните въглехидрати и мазнини. В първата фаза от южняшката диета въглехидратите са строго ограничени. Във втората фаза някои от въглехидратите малко по малко се връщат в диетичния план, и в третия етап се работи за поддържането на теглото, което сте постигнали.

Диета Зона

В тази диета се набляга на изчисляването на веществата. За да се достигне така наречената зона, трябва 40% от приетите калории да са въглехидрати, 30% протеини и 30% мазнини. Това важи за всяко едно хранене.

Холивудска диета

Тази диета предполага пиене на смес от плодови сокове, ензими и минерали. Идеята е да се потисне апетита и глада, докато кръвната захар е балансирана и да се пречисти храносмилателният тракт.

Диетата на Аткинс

Диетата на Аткинс е базирана върху премахването на ненаситените мазнини и ограничаване на въглехидратите. Въпреки, че много доктори все още спорят за здравословните последици от този тип диета, доста широк кръг от хора продължават да свалят килограми с помощта на този метод.

Вегетарианска диета

В стремежа си да намалят нивата на холестерола, да свалят килограми и да постигнат по-добро здраве, хората приемат вегетарианството. Някои от вегетарианските диети днес са едни от най-успешните начини за сваляне на килограми. Трябва да се отбележи, че самото вегетарианство не предполага свалянето на килограми. Както при всеки един хранителен план и тук трябва да се спазват точно определени етапи.

Упражнения и диета

Няма съмнение, че която и диета да изберете от всичките най-популярни диети на пазара в момента, ако включите към нея и физически упражнения резултатът ще бъде много по-добър. Тренировките помагат за по-здравословното сваляне на килограми, тъй като с тях изгаряме калориите по-бързо.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии