Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Високо-фруктозната диета повишава кръвното налягане

Плодовата или т.нор. високо-фруктозна диета увеличава риска от високо кръвно налягане, показва проучване, направено в Центъра по здравни науки в университета в Денвър.

Според специалистите, диета  с голямо съдържание на плодове, повишава риска от високо кръвно налягане. Събраните резултати показват, че ако се намали консумацията на храни и напитки, съдържащи голямо количество фруктоза, ще се намали и риска от хипертония и сърдечносъдови проблеми.

Според американските специалисти, съществува пряка връзка между повишеното потребление на фруктоза и увеличаването на затлъстяването през последните години. Учените са изследвали 4528 доброволци на възраст над 18 години.

Резултатите показват, че хората, консумирали повече от 74 грама фруктоза дневно, под формата на плодови сокове и сладкиши, са с повишен риск от  развитието на хипертония.

Експертите продължават изследванията си в областта, за да открият дали ниско-фруктозната диета може да нормализира нивото на кръвното налягане и да предотврати развитието на нежелани заболявания.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии