Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Паста за зъби срещу апетит

Пастата за зъби намалява апетита и така може да помогне за намаляването на излишни килограми, съобщават за откритието си американски учени.

Когато почувствате глад, но знаете, че не е време за хранене, достатъчно е да си измиете зъбите. По този начин "затваряте" стомаха за храна.

Ако това обаче не ви помогне и въпреки това започнете да се храните, хапките няма да са ви така вкусни след като сте си измили зъбите и апетитът ви скоро ще изчезне, твърдят учени, провели изследването.

Най-ефикасни са се оказали пастите с вкус на розмарин и мента.

И още един съвет - за да се храните по-бавно пуснете класическа музика, която забавя дъвченето и продължава храненето с 15 минути.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии