Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Как да КАЧИМ килограми

Въпреки факта, че голям процент от хората се опитват да свалят килограми и се борят с напълняването, съществуват и значителен брой хора, които се опитват да научат добър начин, по който да качат килограми.

При хората, които са прекалено слаби качването на килограми е много трудно и е голям проблем. Прекалено слаби - причини за това. Съществуват много възможни причини за това някой да бъде прекалено слаб.

Възможно е човекът да притежава активен метаболизъм, който да му позволява да приема много калории без да покачва килограми. Има теории, според които някои хора имат „слаби клетки” вместо мастни клетки, но тези твърдения са базирани най - вече на генетични изследвания.

Друга причина за тегло по-ниско от нормалното е страдането от някакво заболяване. В този случай тялото се нуждае от повече калории, с които да се пребори срещу заболяването. Това увеличава използването на калории от организма и същевременно намаля количеството калории, необходими за покачване на килограми.

Съществуват толкова много причини за прекалено ниските килограми, но при едно посещение при вашия лекар, ще получите добър съвет как точно да процедирате. Как да напълнеем: Много теории обясняват този проблем и това как да качим килограми. Някои просто препоръчват да се приемат повече калории, независимо от източника им. Някои диети включват само няколко вида храни и продукти, които са препълнени с калории.

Друг начин е да се наблегне на упражненията, за да се изградят мускули. Във всяка една от тези теории има нещо вярно, затова най-добрият начин да се постигне желания резултат е комбинация от всички. По този начин ще можете да качите килограми по здравословен метод.

Първоначално трябва да се уверите колко точно калории изразходва вашето тяло на ден и колко са му нужни за да увеличите теглото си. За да увеличите приеманите калории, трябва да ядете храни богати на калории. Това не означава да избирате храни пълни с мазнини и въглехидрати.

Вместо да пиете нискомаслено мляко, пийте нормално пълномаслено мляко. Вместо нискокалорично сирене, предпочетете обикновено сирене. Вместо да се опитвате да погълнете огромни количества храна наведнъж, се хранете по-често. Правете упражнения, защото изграждането на мускулна маса е добър ход в качването на килограми, тъй като мускулите тежат много повече от мазнините.

По-трудно е свалянето:

Експерти обясняват, че е много по трудно свалянето на килограми, отколкото тяхното покачване. Обикновено хората с по-ниско тегло от нормалното са предразположени към начин на живот, който ги поддържа в тази форма. Важно е да се постигнат промени в този начин на живот и да се наблегне на грижата за здравето.

назад ...

Спазвайки диета с планктон, можеш да обиколиш света

По случай рождения ден на мореплавателя Дончо Папазов (70 години) неговата дъщеря Яна решава да го изненада със специална интернет страница, посветена на неговите постижения.

На сайта www.donchopapazov.bg тя разказва за пътешествията с баща си, когато още на 5 години е обиколила света с яхтата „Тивия”. Припомня и постиженията на Дончо Папазов, който е първият и засега единствен човек, прекосил океан с корабна спасителна лодка.

През 1988-89 г. Дончо Папазов обиколи земното кълбо сам с яхта по „невъзможния” път на юг от нос Добра надежда, нос Хорн и нос Луин. При това той го направи в „невъзможния” сезон...

прочети повече ...

Пчелен мед като диетична храна и лек

Пчелите са онзи летящи, които доставят на хората онези продукти, които са им необходими като хранителни, лечебни, диетични и козметични средства. В резултат на интереса към тях с офомя и специален клон на лечебната медицина - алитерапия.

Пчелният мед има много богат химически състав:

- въглехидратите са основният му компонент – доказано е наличието на монозахарите фруктоза и глюкоза, дизахаридите малтоза и захароза и на други полизахариди.
- водата  е вторият преобладаващ компонент в меда
...

прочети повече ...

АРХИВ

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии