Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Полезни съвети при борба с целулита

Първото и главно средство - това е правилното хранене. Приятели на целулита това са тлъстите храни, тлъстото месо, птичо месо с кожа, колбаси, рафинирани въглеводороди, торти с крем.
Пийте повече вода!

Водата е най-лесният способ за пречистване на организма от вредности. Препоръчват се сухите вина (особено червени и розе) в неголеми количества (150 г на ден).

Много благоприятно е приемането на плодови и зеленчукови сокове и билков чай (те могат да се подсладят с лъжичка мед). Сок от моркови, целина, ябълки, портокали и други се използват активно при борбата с целулита. Има разработена цяла програма, основана на тяхното комплексно приемане.

Избягвайте тютюнопушенето! Първо - никотинът разрушава витамин С, от който до голяма степен зависи състоянието на кожата и съединителната тъкан.

Второ - организмът се отравя от вредни вещества, действието на които съществено се отразява на състоянието на кожата и лигавиците.

Трето - никотинът пречи на правилното кръвообращение, което осигурява обмяната на веществата на клетъчно ниво. Така че, пушенето създава идеални условия за образуване на целулита. Смешно е когато момичета се борят неистово с целулита с помощта на различни кремове, а не са в състояние да се откажат от пушенето!

Избягвайте носенето на тесни дрехи и обувки на много високи токчета - това нарушава периферното кръвообращение. Много вредно е продължителното стоене в една и съща поза. Ако вашата работа ви принуждава да сте "неподвижна", постарайте се да сменяте положението на краката и да правите упражнения.

За подобряване циркулацията на кръвта и лимфата позволяват специални леки упражнения за крака. Ако вие използвате при това крем или гел за подобряване лимфо- и кръвообращението, запомнете, че те трябва да се нанасят на краката отдолу нагоре.

Източник: dieti.cmc.bg

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии