Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Супер упражнения за стегнати бедра

Жените сме много податливи на напълняване и отпускане в областта на ханша. Но стегнатите бедра са основата на идеалната фигура.

Така, че трябва да положим всички усилия да ги поддържаме във форма. Упражненията, които ви предлагам, са просто супер.

Махове с крака назад и нагоре

Застанете на колене в кучешка поза. Краката са събрани, а ръцете са опрени на пода, на ширината на раменете. Изтласкайте левия крак назад и нагоре, като го изпънете до крайна позиция. Повторете 15-20 пъти. Изпълнете упражнението и с другия крак.

Махове с крака назад и нагоре със свити колена

Отново застанете на колене, но този път с ръце, опрени на лактите. Те отново са на ширината на раменете, а краката са събрани. Изтласкайте левия крак назад и нагоре, като го държите свит в коляното. Повторете 15-20 пъти. Изпълнете упражнението и с другия крак. Изнасяне на крака встрани

Началната поза е същата като при първото упражнение. Краката са събрани, а ръцете са опрени на пода. Повдигнете крака, свит в коляното, на 90 градуса, задръжте за няколко секунди и изпънете встрани. Повторете 15-20 пъти. Сменете краката. Упражнението може да се изпълнява и като директно извършвате мах встрани, без задържане по средата.

Ножица за стегнати бедра

Това е едно от най-добрите упражнения за стягане на бедрата и седалището. Ръцете са опрени на пода, единият крак е изнесен напред и свит в коляното, а другият е изпънат назад. От това положение се прави лек отскок, като ръцете се използват за опора, а целта е да се смени положението на краката. Изпълняват се 10-15 отскока, при всеки от които краката разменят позициите си.

Разтягане на бедрата

За финал на серията разтегнете бедрата, като приклекнете с единия крак встрани до най-ниската възможна позиция и пружинирате леко. Другият крак е напълно изпънат. Изпълнете упражнението 15-20 пъти, като редувате краката и сменяте посоките. Въобще не са трудни, а са много ефективни. Проверено и гарантирано!

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии