Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Шоколад топи излишните килограми

Учени създадоха шоколад, който не само не води до натрупване на килограми, а даже напротив - помага за редуцирането на теглото.

Сладкото изделие, произведено от биологично какао от Перу и Санто Доминго, бе показано за първи път този уикенд на международно изложение на шоколадови изделия в Мадрид. Шоколадът, наречен Лола, съдържа химически вещества, които подтискат глада.

Високото съдържание на хранителната добавка спирулина, микроскопично водорасло с високо съдържание на нутриенти като витамин А и В12, обуздава апетита и помага за намаляване на килограмите.

Създателите на сладкия продукт, обясняват, че въпреки леко зеления цвят, дължащ се на водораслите, вкуса на шоколада е напълно запазен и по нищо не се различава от традиционния.

Испанският производител на новия шоколад съобщава, че аминокиселините съдържащи се в спирулината създават усещане за ситост и допълнително помагат за топенето на излишните килограми.

Шоколадът съдържа също така аминокиселината фенилаланин, която стимулира пептидния хормон холецистокинин, подтискащ глада. Освен това революционните шоколадови изделия не съдържат холестерол и подпомага за регулиране на храносмилането и метаболизма.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии