Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Слабителни средства

Формулата за стройна фигура може да не е свързана непременно със спазването на някаква специална диета. Тя може да е в резултат на балансирано хранене и двигателна активност, като обемът на храната трябва задължително да съответства на енергийните нужди на организма.

Понякога диетолозите препоръчват слабителни средства, които намаляват престоя на приетата храна в дебелото черво, но за сметка на това водят до загубата на вода и минерални соли, както и до поражения на чревната лигавица. Затова те трябва да се използват само при необходимост (наличие на запек), а не като средство за оформяне на привлекателна фигура.

Много по полезни за тази цел могат да бъдат редица билкови продукти и хранителни добавки чрез тяхното обменноактивизиращо, апетитопотискащо, слабително и общоукрепващо действие.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии