Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Кивито - богато на витамин С

Кивито е един от плодовете, които се отличават с високо съдържание на витамин С (0,15 - 0,30%).

Това е значително повече от съдържанието в лимона и касиса, които са едни от най-богатите източници на витамин С. Много стойностен е и минералният състав на кивито: калий, калций, натрий, желязо, фосфор, хлор и сяра.

Плодовете се използват в диетолечението и поради присъствието в тях на ензима актинидин, съдействащ за усвояването на месото, с което се храним.

Плодовете трябва да се консумират добре узрели, тоест омекнали. При термична обработка кивито губи както своя богат витаминен и минерален състав, така и типичния си приятен вкус. По тази причина плодовете се ядат в сурово състояние самостоятелно или в комбинация, например с морски дарове.

Освен като храна кивито може да се използва и за подобряване на цвета и вида на кожата под форма на маски.

При нормална кожа е достатъчно един плод да се пасира и с така полученото пюре да се намажат лицето, шията и областта на деколтето. След 20 минути маската се измива с хладка вода и се нанася подходящ крем.

При мазна кожа, склонна към образуване на черни точки, маската се приготвя по следния начин: месестата част на едно киви се пасира с 1 супена лъжица овесени трици (може и смлени овесени ядки). Сместа се нанася на добре почистено лице. След не повече от 20 минути се измива с хладка вода.

Кожата става мека и еластична. Черните точки (комедони) значително намаляват, а след няколко процедури изчезват.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии