Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Авокадо за храна и красота

Отдавна вече у нас авокдото не е непознатият екзотичен плод.

Богатият му витаминен състав, в това число тиамин и рибофлавин, високото съдържание на минерали като желязо и фосфор го правят полезно за хора от различна възраст.

Известно е, че по съдържание на калий авокадото превъзхожда дори банана. Интересен е и фактът, че този плод, чиято една трета се състои от полезни мазнини, не съдържа въглехидрати и помага срещу лошия холестерол. Плодът нормализира и дейността на щитовидната жлеза.

Авокадото е много полезно и за кожата на човека именно заради високата концентрация на полезни вещества. То може успешно да се прилага като козметично средство.

Маската е лесна, но много ефективна: месестата част на авокадото се пасира с миксер, добавят се малко сметана и няколко капки масло от жожоба.

Маската  се нанася на добре почистено лице. След 20 минути се измива с хладка вода. Кожата става мека, тенът се избистря, а малки възпаления минават много по-бързо.

Ако в маската маслото от жожоба се замени с концентрирано масло от авокадо, можете да подхраните кожата на главата и ноктите си.

Като при използване на всички етерични масла, трябва да сте убедени, че нямате алергия към маслата от жожоба и авокадо.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии