Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Отслабване с Опра Уинфри

Как успя да отслабне Опра Уинфри? Научете от самата нея. Опра Уинфри разкри тайните си за отслабване в предговора на книгата „Здравословният начин на живот Best Life“.

Чувствам се така, сякаш винаги съм познавала Боб Грийн, но истината е, че от първата ни среща са минали само четиринайсет години. След тази среща животът ми вече не бе същият - Боб го промени изцяло.

По онова време тежах 107 кг, бях нещастна и толкова засрамена, че съм попаднала в редиците на вечно дебелите, че нямах сили дори да вдигна главата си. Не можех да проумея как успявах да се справям с толкова много предизвикателства и изпитания в живота, а същевременно, стигнеше ли се до отслабването, бях просто един голям дебел провал.

Преди да срещна Боб, години наред сменях една диета с друга. Бях започнала от двайсет и две годишна възраст - годината, в която получих страхотна работа като водеща на новините в Балтимор и открих, че храната – и по-специално хот-дог сандвичите и 15-сантиметровите шоколадови курабийки с макадамови ядки – носи голяма утеха. Бях наивна, чувствах се ужасно самотна и имах проблеми с приспособяването към новата работа.

Нямах приятели, нито мебелировка, нямах дори пердета. Нямах почти никакъв опит като писател, но всеки ден ми се връчваше нова страница с новините, която да пренапиша за моя дял от предаването. В предишната ми работа бях по-скоро четец на новините: страницата ми беше подготвена и всичко, което трябваше да направя, бе да прочета написаното в ефир.

Чувството, че не можеш да се справиш е ужасно. Независимо колко много се стараех, не можех да подготвя страницата достатъчно бързо, както шефовете ми искаха. Неизбежно, всеки ден, когато наближаваха новините в шест часа, чувах редакторът Джон да крещи из стаята: “УИНФРИ, КЪДЕ Е ПРОКЛЕТАТА СТРАНИЦА!!!”

Бях унижена, но слагах дежурната усмивка и оставях дните да си минават, четейки новините и клюкарствайки с приятелите ми водещи. Истината беше, че не харесвах работата си. Чувствах се благословена, че я имам, но истински мразех някои от нещата, които се изискваха от мен. Постоянно се чувствах така, сякаш преследвам трупове, очаквайки най-лошото да се случи тепърва. Колкото по-голям бе пожарът, колкото повече бяха жертвите в сблъсъка, колкото по-опустошително бе природното бедствие, толкова по-въодушевени бяха шефовете ми.

Работата в подобна среда бе обида за духа ми. Многократно ставах свидетел на най-опустошителните моменти в живота на хората, но нямах правото да изразя каквато и да било емоция. Затова поглъщах тези емоции, а с тях и всичко останало, което можех да купя в хранителните магазини.

Мислех си, че всичко е нормално; просто имах малък проблем с килограмите. Сега осъзнавам, че тогава не съм имала проблем с теглото си. Тогава имах проблеми, които погребвах в ядене, но ми трябваха много години и разговори с Боб, за да направя връзката най-накрая.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии