Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Наполеонова диета

Това се случило след битката при Маранго в Италия през 1800г., която франзузите печелят срещу австрийците. Наполеон очаквал вечерята си, но врагът унищожил конвоя с провизиите. За да спасят положението войниците намерили млада кокошка, пет яйца, четири домата и три рака.

Императорският готвач, швейцарец, импровизирал ястие, с което нахранил Наполеон и десетината му генерали. “Ще ми сервираш това пиле след всяка битка” и съвсем скоро тази”диета” влязла в менюто на французите, като по-късно раците отпаднали от рецептата.

А иначе традиционната френска вечеря се състои от зеленчукова супа, риба с прясна салата. Един час по-късно се яде кисело мляко. И въпреки, че французите се славят като чревоугодници, винаги остават стройни, а жените им са най-елегантните в света.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии