Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Дарума тайсо - гимнастика за здраве и отслабване

Дарума тайсо е уникална гимнастика, която хармонично съчетава елементи на карате, йога и китайска гимнастика.

Комплексът упражнения Дарума тайсо е много стар. Според легендите той е създаден през V пр. н. е. Учителят Дарума (Бодхидхарма) пътувал от Индия до Китай, изучавал различни бойни изкуства и дихателни техники.

Когато пребивавал в манастира Шао-Лин, той създал специална система от упражнения и обучавал в Дарума тайсо монасите от Шао-Лин.

През 1977 г. комплексът Дарума тайсо е систематизиран от Тошио Тамано, който започва и да го популяризира. С помощта на упражненията от Дарума тайсо тялото укрепва и всички вътрешни органи на човека започват да функционират нормално, нормализира се жизнената енергия на човека.

В Дарума тайсо хармонично се съчетават елементи на йога, шиатцу, гимнастика до-ин, елементи от бойните изкуства, масаж и упражнения, които съдействат за намаляване на теглото.

Упражненията от Дарума тайсо могат да се правят ежедневно, могат да заменят ежедневната гимнастика или да се ползват като загряване преди по-тежки тренировки. Упражненията са такива, че включват всички мускулни групи.

Няма възрастови ограничения за тези упражнения, нещо повече – те могат да се използват и за рехабилитация след тежки заболявания или операции.

Този вид  гимнастика помага да се запази гъвкавостта на тяло и подвижността на ставите и еластичността на сухожилията.

Техниката на дишане е такава, че  подобрява снабдяването на вътрешните органи с кислород, значително подобрява общото здравословно състояние, повишава имунитета, увеличава жизнеността на човека. Много важно за всички, които искат да намалят личното си тегло е, че  упражнения помагат да се нормализира обмяната на веществата.

Те  съдействат и за намаляване на целулита. Могат да премахнат различни видове болка, ако се изпълняват редовно и правилно.

Гимнастика Дарума тайсо учи човек да владее тялото и съзнанието си, да сваля напрежението си, да се концентрира, да помага сам на себе си.

Същността на упражненията се състои в имитиране на животинските движения. Гимнастиката не е просто набор от упражнения, а цяла философия, която може да се овладее само под ръководството на опитен учител.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии