Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Пречистващата диета на Наоми Кемпбъл и защо не е полезна за вас

Супемоделът Наоми Кемпбъл навършва 40 тази година и определено изглежда чудесно.

Независимо дали е на Червения килим, на плажа в Мексико или просто ходи по улицата тя е неотразима, както и да е облечена. Миналата седмица тя сподели с Опра Уинфри как поддържа фигурата си. Тя казва, че освен редовните упражнения тя прави пречистваща диета известна още като Лимонадена диета или диета с Кленов сироп.

Тези, които също спазват тази диета като Бионсе пият между 6 и 12 чаши от смес включваща кленов сироп, лимонов сок, вода и лют пипер.

Наоми споделя на Опра, че прави това пречистваме три пъти в годината. При тази диета се постига отслабване, защото консумацията на калории е силно намалена, но веднъж връщайки се към нормалния начин на хранене е трудно да се запази теглото.

Какво казват специалистите?

Специалистите не препоръчват подобна диета и пречистване. Спазвайки този метод поставяте тялото си на сериозно изпитание и глад.

Метаболизмът буквално се срива и следващият път, когато ядете тялото започва да трупа мазнини като запаси за следващото гладуване. Прекрасен пример за измамна диета и йо-йо ефект.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии