Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Тънка диета

В почти всяка диета  фигурират различни зеленчуци, които съдържат в себе си голямо количество от необходимите ви витамини. Макар и по-малко отколкото в пресните зеленчуци, и в туршиите се съдържат в малки количества витамините А, Б, С.

За приготвянето на зимнините могат да се използват всички зеленчуци – зеле, моркови, домати, чушки, краставички, карфиол, зелен фасул и други. Те са едни от основните източници на витамин С през зимата. Същият витамин се запазва добре и в консервираните моркови, които съдържат и много минерални соли, калций, калий, желязо.

Много голяма тънкост при приготвянето на туршиите е марината – не е достатъчно само да се залеят със саламура. Има редица тънкости - медът придава приятен вкус, престояването на зеленчуците преди обработка дори едно денонощие води до загуба на ценни хранителни качества. След сваряването задължително обърнете бурканите с капачката надолу, за да стане качествена зимнината.

Какво ви е необходимо за туршиената диета?
За 50 буркана лютеница:
- 15 кг червени чушки;
- 20 кг домати;
- 5 кг патладжан;
- сол, захар, подправки.
Царска туршия (8 буркана):
5 кг гамби
2 кг карфиол
целина; сол (250 г), захар (500 г), оцет (1 л), аспирин (24 бр.)

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии