Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Отслабване като звезда - какви са опасностите на звездните диети

Какви са звездните диети за отслабване и кой ги спазва? Терминът „звездна диета за отслабване” се отнася за тези диети, които се препоръчват от знаменитостите.

Няма конкретна и единствена диета за отслабване, която да използват всички знаменитости. За да сме достатъчно честни, звездните диети за отслабване са обикновени нискокалорични или нисковъглехидратни диети. Тези диети за отслабване определено не са най-здравословния начин за отслабване и постигане на здравословен начин на живот.

Един от най-лошите и нездравословни диети за отслабване на звездите е Оригиналната Холивудска Звездна напитка.

Тази „магическа” напитка обещава отслабване с 5 килограма за 2 дни. Това се постига с консумацията на САМО 400 калории дневно. Не 1500 или 2000, а 400! Не е учудващ фактът , че твърде скоро след връщането към нормалните хранителни навици, теглото се възвръща двойно и не само няма следа от постигнатото отслабване, но и ставате жертва на йо-йо ефекта.

Някой звезди се кълнат в диетата със сурови храни, други смятат диетата за отслабване „Зоната” за манна небесна. Да, вероятно тези и много други звездни диети работят за знаменитостите.

НО, звездите качват и смъкват килограми стотици пъти в живота си заради професионалните си ангажименти. Това обаче е изключително опасно за здравето и обикновените хора не трябва да се подлъгват по красивите тела, които виждат в списанията и на телевизионния екран.

Всички звездни диети за прекалено рестриктивни и не осигуряват нужното количество хранителни вещества, за да функционира правилно човешкият организъм.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии