Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Отслабване, целулит и липосукция

Липосукцията може би е приемлив хирургичен метод за премахване на излишните мазнини от проблемните части на тялото, но може ли да помогне за отслабване?

Какво е липосукцията?

Липосукцията е хирургична операция, при която се премахват мазнини от тялото. Това става чрез изсмукване на мазнините, намиращи се между мускулите и кожата.

Липосукция и отслабване

Липосукцията е ефективна за хора, които тренират редовно и спазват диетични хранителни планове, но все пак не постигат желаното отслабване.

Основните части, на които се прилага този метод за премахване на мазнините е стомахът, бедрата и горната част на ръцете. Тези процедури обаче не са еквивалент на отслабване посредством диети или спорт.

След като сте опитали всички методи за отслабване и справяне с мазнините можете да прибегнете до премахването им по два основни начина:

- Ултразвукова липосукция - използва се метална сонда, която изпраща ултразвукова енергия към проблемните части на тялото, за да стопи натрупаните мазнини и да направи премахването им по-лесно. Това е най-често използвания метод за липосукция.
- Оттичаща липосукция - използва се солен разтвор за премахването на мазнините. Ползите от този вид са свързани с това, че освен горните слоеве, премахва и вътрешните слоеве мазнини.

Постига се по-бързо възстановяване и по-добри резултати.

Липосукцията не е метод за отслабване, тъй като след като бъдат премахнати мазнините, е необходимо да се води здравословен начин на живот и да се спортува, за да се предотврати повторната им поява.

Целулит и липосукция

Целулитът се образува в мастните депа и формира грапава, набръчкана кожа най-вече по бедрата, ханш и седалището. Целулитът не се образува в следствие на наднормено тегло.

Всъщност дори и след отслабване или липосукция, частите от тялото, където има целулит остават.

Целулитът се премахва най-трудно, защото се натрупва в увредените вече тъкани.

Липосукцията не само не може да премахва целулита, но и може да влоши състоянието на частите от тялото с целулит, ако кожата е нееластична и след премахването на мазнините.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии