Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Сладолед вместо пържола

Не само заради високите цени на мазното парче горещо месо, но вероятно и заради горещините, то стана едно от най-нежеланата храна. Повечето от онези, които използват отпускарското време, за да свалят килца и да заменят диетичния си живот, наблягат на сладоледа. И подобно на Виденовата зима, когато щандовете в магазините се изпразваха за секунди, така през това лято става с фризерите със студеното лакомство.

А държащите на по-истински заместители в своята диета наблягат на таратора и студения айран, които се превърнаха в любима закуска, обяд и вечеря на милиони българи. Може би и затова цените на краставиците, доматите и другите зеленчуци останаха доста високи за сезона.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии