Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Джоан Колинс - съвети за хранене и упражнения

Винаги блестящата Джоан Колинс е на 76 и изглежда фантастично. Тя има красиво тяло и гладка кожа и води здравословен начин на живот.

Именитата писателка казва, че човек трябва да започне от рано в живота си да живее здравословно и да не чак докато стане твърде късно. Например ако на 20 пушиш, пиеш и се излагаш прекалено много на слънце, това ще излезе на яве върху лицето в един по-късен етап от живота.

Що се отнася до нейния хранителен режим и физическа активност, Джоан казва, че при еня всичко е умерено, но определено се придържа към основните принципи за здравословен живот.

Тя прави 20 минутно разтягане, упражнения с гирички и упражнения за крака три пъти седмично, по толкова врем колко отнема една кафе пауза. Предпочита да хапва салата с риба тон, сардини или бъркани яйца, вместо KFC или Макдоналдс.

Колинс отбелязва, че упражненията и правилното хранене не трябва да стават натрапчива мисъл, защото и това не е от полза, но с течение на времето трябва да се превърне в нещо като втора природа, както миенето на зъбите.

Успялата продуцента обича да си похапва шоколад, бисквити да пие червено вино, како всички нас, но си ги позволява само при специални случаи.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии