Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Отслабване и психология: ядем, за да живеем или живеем, за да ядем

Току що сте се върнали от обилен обяд... после колежка има рожден ден и накрая решавате да хапнете торта след работа с приятели...

Този сценарии със сигурност е последван от желание за отслабване в един или друг период от време. Оказва се обаче, че това желание за отслабване е просто някаква идея, която дори нямате намерение да осъществите.

Хората страдащи от затлъстяване реагират различно на храната от хората с нормално тегло.

Проучванията сочат, че хората имащи нужда от отслабване имат много по-хедонистично отношение към храната - сладки изделия, мазни храни - мозъкът на човек с нормално тегло реагира по различен начин на тези храни.

Ако човек имащ нужда от отслабване види храна, я възприема като нещо, което му доставя удоволствие. Хората с нормално тегло възприемат храната като необходима, за да поддържат здравето и живота си.

Различни реакции се наблюдават и в амигдала - частта от мозъка, която отговаря за глада и ни казва дали сме гладни или не. При хората нямащи проблеми с теглото амигдала се активизира само, когато тялото наистина изпитва глад.

Ключът към отслабване е промяна в начина на живот и изграждане на здравословни навици.

За да може човек а контролира поривите си на глад и да постигне отслабване, трябва да пренастрои мисленето си изцяло, а от там и хранителните си навици.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии