Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Стремите се към отслабване? Не яжте зад волана!

Сигурно не веднъж ви се е случвало да нямате време да седнете и да се нахраните спокойно и да правите това зад волана, докато шофирате. Това, оказва се е вредно за вашата фигура и още повече ако се стремите към отслабване.

Проучванията сочат, че шофирайки консумираме 5 пъти повее калории, отколкото ако се храним вкъщи или в заведение и дори в офиса. Повечето калории идват от консумацията на бързи храни, много сладки изделия.

Всяка седмица британците консумират около 4000 калории повече, докато карат автомобилите си, в сравнение с хората използващи друг начин на придвижване. У нас вероятно цифрите няма да с много по-различни.

Само едно шоколадово блокче съдържа 280 калории, а какво остава за няколко на ден плюс два-три бургера, пържени картофки и кока-кола.

Най-често употребяваните храни по време на път са сладките и газираните напитки. Това означава, че приемате по 400 калории само на едно придвижване от точка А до точка В.
Калориите приемани по време на шофиране са 21% от дневния прием при жените и 16% при мъжете.

1 от 10 водачи признават, че често пъти шофират с едната ръка, а с другата хапват нещо.
Оказва се, че една от основните причини за това е скуката по време на пътуване. Но ако искате да постигнете отслабване, трябва да се разделите в с този навик, който е враг на диетите и програмите за отслабване.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии