Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Тайната на средиземноморското отслабване

Сигурно сте чували, че трябва да консумираме по 4 с.л зехтин на ден. Точно толкова консумират и жителите на о-в Крит.

Дали това обяснява изваяните им фигури и желязно здраве. Дали нуждата ни от отслабване не е предизвикана от неправилното хранене и липсата на съществени хранителни вещества в програмите ни за отслабване.

Освен, че нямат нужда от отслабване хората живеещи в района на Средиземно море живеят и по-дълго в сравнение с държави като САЩ и Китай.

Очаровани от дълголетието и красивите тела на обитатели на о-в Крит, френски учени подлагат 605 пациенти страдащи от затлъстяване и със сърдечни проблеми с храни типични за о-в Крит – много плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, ядки и зехтин за 27 месеца. В резултат на тази диета нуждата от отслабване намалява, както и сърдечните проблеми.

Но ето най-изненадващото откритие, че жителите на о-в Крит консумират точно толкова мазнини, колкото и aмериканците. Дори се оказва, че 27-29% от дневния прием на калории е от мазнини, идващи от зехтина. Захарта и млечните продукти са оскъдни. Сигурно ви звучи като типична Средиземноморска диета за отслабване, но не е точно така.

Разликата е в това, че на о-в Крит консумират повече морски дарове, зеленолистни зеленчуци и орехи, всички те богати на омега-3. Важно е още да се отбележи, че 1 с.л зехтин съдържа 125 калории и 14 грама мазнини.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии