Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Какво да купувате и как да го приготвяте?

Дори когато точно спазвате препоръките на вашия диетолог, трябва да купувате хранителни продукти, които са най-здравословни за вас. За предпочитане са рибата и домашните птици. Все пак, когато решите да “прегрешите” с по-стабилна мръвка, знайте, че говеждото и агнешкото съдържат повече наситени мазнини.

По-полезни от маслото и останалите твърди мазнини, съдържащи наситени мастни киселини, са студенопресованите растителни масла, богати на моно- и полиненаситени мастни киселини.
Млечните продукти трябва да са нискомаслени.

Храните трябва да са екологически чисти - без пестициди, антибиотици и хормони, стимулиращи растежа. Това гарантира развитието на организма и се засилват съпротивителните сили при заболявания.

Пресните продукти се приготвят непосредствено преди консумация, за да запазят хранителните си стойности. Варят се на слаб огън, за да се запазят техните витамини и минерали. Ако се пържат, се прави бързо и олиото се сменя всеки път.

Обелките на плодовете и зеленчуците се изхвърлят възможно най-малко, но ако са третирани химически, трябва да бъдат почистени старателно.
 

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии