Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Можем ли наистина дa намалим калориите като ядем по-бавно

Все повече ни предупреждават да ядем по-бавно, не само, защото е по-полезно, но и защото по този начин имаме врем да се насладим на храната и да осъзнаем какво ядем. Освен това учените смятат, че по този начин поемаме по-малко калории.

Дали е така?

Учените откриват, че хората, които ядат повече, всъщност поемат по-голямо количество храна, а тези които се хранят бавно и дъвчат по-продължително поглъщат по-малко калории.

Скорошно проучване обръща внимание, на ефекта, който може да има бързото ядене върху хормоните. Учените откриват, че субекти, на които са дадени еднакво големи купи със сладолед освобождават повече хормони, които ги карат да се чувстват сити, ако ядат сладоледа за 30 вместо за 5 минути.

Тези, които консумирали сладоледа по-дълго време , не само ядели по-малко, но и били по-удовлетворени от количеството, което са изяли.

Повечето от нас се нахвърлят върху храната и я омитат за нула време, когато са стресирани, под напрежение или просто нямат време. Учудващо е колко безсмислено става яденето в този случай - човек трябва да се наслади на храната, да я разбере, а не само да удовлетворява.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии