Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Отслабване или напълняване след брака

Проучванията сочат, че сериозните връзки и най-вече бракът водят до напълняване. Ах тази любов! Какво ли не търпим заради нея. Колкото и да е прекрасна в един момент се оказва враг на фигурата ни.

Оказва се, че спокойствието на брака ни кара да хапваме повече и по-нездравословно.

Предлагаме ви 4 начина да се справите са този неприятен проблем:

1. Определете приоритетите си - когато установите определени правила за здравословно хранене и физическа активност, е по-лесно да не напълнеете. Ако нагласата на вас и половинката ви е, че трябва да се грижите за здравето си и от това зависи качеството ви на живот, поддържането на здравословни навици става по-лесно.

2. Общувайте - специалистите са на мнение, че комуникацията е ключов момент, в поддържането на здравословен начин на живот. Разменяйте идеи, споделяйте желанията си и не смятайте храната за задължение, а за удоволствие.

3. Изградете си стратегия - може би първата стъпка е да повървите заедно до любимия си ресторант, вместо да отидете с колата. След това да спрете да се тъпчете с безалкохолни напитки у дома и да пиете повече чай, вода и фрешове.

4. Сътрудничество - не е невъзможно да отделите хранителните си навици от тези на съпруга си или да поддържате различно ниво на физическа активност, но това не трябва да става по начин, който да ви разделя. Ако не работите заедно рискувате да изгубите не само елегантната си фигура, но и да провалите взаимоотношенията с партньора си.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии