Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Успешното отслабване - нещо ви пречи, но не знаете какво

Заели сте се усилено с вашето отслабване, мотивирани сте до краен предел и смятате, че сте наясно с всички методи за отслабване, програми и режими.

Избрали сте си най-подходящия и смятате, че само след седмица ще постигнете желаното отслабване. Но, нещата не винаги се случват така. Вижте кои са някой от възможните причини.

1. Не четете достатъчно често етикетите на храните - винаги хвърляйте по едно око на етикетите на храните, които купувате, особено по време на отслабване. Ако например всяка сутрин ядете кифла за закуска, вероятно подценявате калориите, които съдържа и това с отразява отрицателно на желаното отслабване. Една кифла съдържа около 400 калории и 16 грама мазнини - почти колкото две понички! Внимавайте не само с калориите, но и с мазнините, захарта и натрия.

2. Гледате да изкарате тренировката колкото може по-бързо - упражненията са от първостепенно значение при всяко здравословно отслабване. Ако посещавате фитнеса само ,за да отбележите присъствие, правите лоша услуга единствено на себе си. Трябва да тренирате поне по 30 минути на ден, като комбинирате кардио и мускулни тренировки.

3. Драстично се лишавате от определени храни - в духа на поговорката, че забраненият плод е най-сладък може да се каже, че когато си забраните дадено нещо, желанието ви за него се удвоява. Вероятно ще успеете да се въздържате за известно време и това може да ви помогне при отслабване, но след това отново ще консумирате същите храни, в двойно количество. Някой диетични планове за отслабване са толкова стриктни, че човек изпада в депресия само от мисълта колко много неща не трябва да консумира. Яжте когато сте гладни, в малки количества и от всичко.

4. Прекалено често се отпускате - успешното отслабване не е като годишния ви отпуск - когато сте на работа ставате рано и сте дисциплинирани, а по време на отпуската правите каквото си искате. Ако спазвате даден режим един месец, не може да решите, че ще си почивате една седмица, тъпчейки се на поразия с всичко, което ви падне. Успешното отслабване се базира на трайни, умерени и здравословни промени в начина на живот, не на лишения, след които имате нужда от почивка.

5. Вярвате в чудодейните диети - ако решите, че последната нашумяла диета, ще ви направи фотомодели за отрицателно време сте изключително прави - времето е отрицателно - както това, за което смъквате килограмите, така и това, за което се запазва ефектът. Чудесата са в приказките и филмите, при отслабване, всичко е физика и психология.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии