Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Заседналият начин на живот бавно ни убива

Замисляли ли сте се колко времe на ден прекарвате зад компютъра, пред телевизора или изобщо в седнало положениe?

Според изследване сред 6 300 души, американците прекарват по 56 часа седмично в седнало положениe (а през останалото време - в легнало). Положението у нас със сигурност не е по-добре, Може би дори е по-лошо!

Всички тези часове „застой” буквално ни убиват, твърдят учените. Те наричат това „болестта на седенето”.

Нашите тела еволюират от милиони години, с главната цел да правят едно нещо и това е движението”, казва д-р Джейм Ливайн, от клиниката „Мейо”.

Като човешки същества, ние сме се научили да стоим изправени и да вървим. От хиляди поколения, заобикалящата ни среда изисква от нас да се движим и да бъдем физически активни.

Но днес човечеството деградира! Можем да виним за това Интернет или модерните технологии изобщо, те са тези, които ни позволяват да „мързелуваме” по цели дни и да водим „неактивен” начин на живот.

Последствията от това могат да бъдат ужасяващи.

След стоенето неподвижни часове наред, метаболизмът ни се забавя, кръвообращението намалява, изгаряме по-малко калории. Колкоот по-малко се движим толкова по-малко кръвна захар използваме - за всеки два часа, през които стоим неподвижни увеличаваме шансът от развитието на диабет със 7%.

Застояването е вредно също така и за гърба и гръбначния стълб. Дори и да посещавате фитнеса, 30-те минути там ,няма да намалят вредата от целодневното стоене.

Какво е решението?

В допълнение към редовните тренировки, специалистите съветват да увеличим ежедневните си физически действия като секс, тичане по задачи и редовни почивки от компютъра.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии