Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Затлъстяването при децата се свързва с генна мутация

Учените за първи път започват да се питат дали тенденцията на прекомерно затлъстяване при децата се дължи на генна мутация, а не на неправилно хранене.

Проучванията по въпроса може да имат сериозно влияния върху начина на работа на социалните служби, за да се погрижат за децата , които биват оскърбявани и обиждани.

Някой от участващите в проучването деца са намерили място в регистър, защото се е смятало, че биват системно прехранвани. След това са били премахнати от регистъра.

Учените от университета в Кеймбридж откриват, че определени видове генни мутации са били забелязани при някой от децата страдащи от сериозна форма на затлъстяване.

Това е първото доказателство, че затлъстяването може да се дължи на друго, а не храненето или проблеми с метаболизма”, казва д-р Мат Хърлс, един от водещите учени в изследването. Д-р Садаф Фароки отбелязва, че затлъстяването е сериозен медицински проблем, на който трябва да се посветят множество проучвания”.

Затлъстяването е един от най-сериозните социални и здравни проблеми по целия свят и най-вече в развитите страни на Западна Европа.

Едно на всеки 4 деца във Великобритания страда от даден вид затлъстяване, а процентът се е увеличил двойно през последното десетилетие.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии