Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Със студени храни и напитки не се отслабва

Студената храна, докато достигне стомашно-чревния тракт, където се разгражда от храносмилателните ензими, става на температурата на тялото и степента на усвояване на хранителните вещества не е по-различна от тази при консумация на топли храни.

Разликата е, че ако се консумира студени готвени храни, включващи готвени меса и животински мазнини, може би ще се приемат по-малко количества, тъй като тези храни, ако са студени, не са вкусни.

Такъв подход обаче не е препоръчителен, тъй като даже когато сме на диета за намаляване на теглото, храната може да е вкусна, а храненето да бъде приятно.

От друга страна, консумацията на студени напитки увеличава риска от възпаление на гърлото. Ако искате да постигнете трайно намаляване на теглото, променете стила си на хранене и увеличете физическата активност.

Намалете количеството на храната, изключете мазните храни, избягвайте сладките храни и напитки, тестените продукти, яжте повече зеленчуци и плодове.

Консумирайте всекидневно постни супи, които са нискокалорични, но дават чувство за насищане, и ще видите, че скоро ще имате резултат.

Източник: Ст.н.с. д-р Стефка Петрова, ръководител направление "Храни и хранене" в Националния център по опазване на общественото здраве, национален консултант по хранене и диететика

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии