Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Греби, коси и топи килограми

Е, есента дойде, но все още се очакват топли дни и когато това стане вместо да киснеш събота и неделя пред телевизра и да поркаш бира, събери приятелите и отидете на рафтинг.

Освен че адреналинът ще бъде налице, един час гребане по бурните бързеи съкращава над 400 калории. А в България вече е пълно с фирми, които предлагат рафтинг, така че опитайте, цените също са много добри.

А общата загуба на калории за изкаран само един уикенд в рафтинг екшън (тоест спиш на палатка, гребеш и живееше сред природата за 24 часа) е 3 300.

Има и друг начин за сваляне на килца, като се прескочи до село. Ако мъжът иска да свали мазнините около кръста и да загуби 1 500 калории, трябва да хване косачката и да започне да коси тревата на двора, като го прави три пъти в месеца.

А, ако пък се научи да коси с коса това ще  още по-добър вариант - свалянето на излишни колограми ще е гарантирано.

Но, ако не си учен от можещ и знаещ косач, по-добре е да не се рискува, защото може да си отрежеш краката или да си контузиш кръста - по-сигурният наин е тичането след косачката.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии