Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Проблеми със затлъстяването? Сваляйте килограми бавно

Затлъстяването в значителна степен утежнява състоянието при каквото и да било заболяване на черния дроб. В началото в клетките му се натрупват излишните мазнини от храната, която дробът не успява да преработи.

Впоследствие в клетките мястото започва да не достига и мазнините се натрупват в междуклетъчното пространство. След това започват големите проблеми - черният дроб се възпалява и се увеличава на размери. Едновременно се увеличава нивото на холестерина, кръвното налягане, може да се появи и захарен диабет от втори тип.

Най-главното в този случай е, разбира се, храненето. То трябва да е много добре обмислено и подбрано от диетолозите. Работата е там, че всякакво ограничение в количеството белтъчини води да рязко влошаване на работата на черния дроб. На тези пациенти не подхождат и нисковъглехидратните диети. Загубата на тегло не трябва да бъде рязка, трябва да се слабее постепенно.

Много е важен отказът от всичко пържено. По време на пърженето се образуват вредни вещества, които болният дроб се затруднява да обезвреди.

Биологично активните добавки за отслабване и намаляване на апетита на билкова основа не са подходящи за пациенти с различни форми на хепатит. Такива добавки често съдържат голям брой билки, някои от които са токсични за дроба. Противопоказни, когато той е заболял, са и слабителните чайове.

Укрепващите хранителни добавки обаче не само не са вредни, но са и нужни. Затова е добре да поискате съвет от лекар какво точно да приемате. При ограничен прием на храна те снабдяват организма с полезни съставки, подпомагащи обмяната на веществата.

Добре влияят витаминните комплекси с микроелементи. Най-важни сред минералите са селенът и цинкът. Ако те са в достатъчно количество в организма, вредното въздействие на лекарствата и алкохола намалява.

Прекрасно би било също да се занимавате с лечебна физкултура. Но не трябва да се натоварвате прекалено. Не са желателни интензивните тренировки, които учестяват силно пулса, както и силовите упражнения.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии