Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Три пъти на ден

Не е това, което си помислихте. Може би ако сте италианец – да, но не и за гражданите на Петата република. Вече вероятно сте се досетили – да, за французите храненето е ритуал.

Винаги на маса и в точно определен час. Три пъти на ден – никога не прескачат ядене. На обяд – салата, пържола с гарнитура от зеленчуци, картофи или ориз, а вместо десерт избират сирене. Вечерята по традиция се състои от зеленчукова супа, риба с прясна салата. Един час след последното блюдо – йогурт.

И въпреки тези странни “диети”, традиционните франзели и кроасани, французите винаги изглеждат стройни, а най-сексапилните жени в света са французойките. Тези тайни са разкрити в “Кулинарни изкушения от Франция”. Голямата история на кухнята всъщност започва с откриването на Новия свят. Оттам пристигат нови продукти и пикантни подправки.

Всяка област в Страната на петлите обаче поддържа своя специфика. На север си падат по кравето масло, сметаната, картофите и свинското месо. На югозапад влиянието на Испания е голямо – тук предпочитат гъшето месо и дивите гъби.  В Прованс са фенове на италианските вкусотии – патладжанът, доматите, пармезанът, моцарелата, босилекът и маслините, в по-голямата си част приготвени във вино. По границата с Германия и Белгия на мода е бирата в манджите.
За каквото и да става дума обаче, при франсетата винаги се спряга еротиката – прочутата супа с писту е създадена специално като афродозиак. Разказва се, че дукеса прелъстява с нея местен маркиз по време на интимен обяд през далечния XVIII век.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии