Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Защо... да НЕ отслабваме?

Постоянно слушаме безброй съвети за спазване на всевъзможни диети и въпреки че за някои от тях със сигурност вече се знае, че не са полезни за здравето, те са станали твърде популярни и дори модни. Кой всъщност е казал, че слабата фигура задължително е от полза?

Ето няколко съществени причини, които доказват, че не е необходимо на всяка цена да се отслабва:

1. Предимствата на пълните
Не всички мъже харесват слабите жени. Силната половина е наясно, че пълните жени по-често са прекрасни домакини, общителни, с голям приятелски кръг. Те са по своему женствени и сексуални, нежни любовници и приятели, които добре разбират събеседника си. Те по-често са склонни да прощават изневярата, не са агресивни и рядко са раздразнителни. Също така е много важно, че такива жени не само обичат да си похапват, но и готвят вкусно. И точно преди вечеря те няма да ти кажат:” Погледни си корема - никаква вечеря!” или “Време е за малко спорт”. С психологията на отношенията - до тук

2. Сити - значи добри
Не напразно казват, че храната е тип наркотик. Тя ни прави по-щастливи, защото по време на ядене в нашия организъм се повишава нивото на ендорфините - “хормоните на щастието”.
А когато не ни достига радостта, се появяват агресията и раздразнителността.

3. Бременността не е време за диети
По време на бременността трябва да се радвате на скорошната поява на вашето дете, да се вълнувате от всякакви нови дрешки, пелени и памперси, но не и да мислите за диети и гладуване.

4. Не трябва да се отслабва и след бременността
По-точно казано, не трябва бързо да се отслабва след бременността. Не взимайте пример от тези, които за 1-2 месеца си възвръщат предишната форма. Няма никакво значение дали ще отслабнете за 2 или повече месеца.
Започнете с диетите, след като приключите с кърменето. Правете това разумно без да забравяте, че спортът е добра алтернатива за отслабване.

5. Твърде слабите жени по правило по-трудно забременяват
Каква е връзката между слабостта и бременността? Хормоните. Мастната тъкан е здраво свързана с хормоналната дейност на организма. А хормоните влияят на зачатието и бременността.
Поради недостиг на мастна тъкан жените по-често страдат от нарушен менструален цикъл, дори е възможно и пълно прекратяване на менструацията докато се възстанови тяхното нормално тегло. Често при твърде слабите момичета, нивото на хормоните е толкова ниско, че яйцеклетката не е способна да достигне до матката и да се оплоди.

6. С възрастта бръчките не се забелязват
В периода на младостта бръчките не застрашават нито слабите, нито дебелите жени. Но след 40-годишна възраст пълните хора имат една предимство - върху тяхното лице по-бавно се появяват бръчките и здравият цвят на лицето им се запазва по-дълго време.
Освен това в повечето случаи жените с тегло малко над нормата доста по-леко понасят климакса.

7. Здравословното състояние не ви позволява да отслабнете
Отслабването е сложен процес. Човекът с крехко здраве трябва много внимателно да се избавя от наднорменото си тегло. Ако сте с 20 килограма над нормата и сте решили да отслабвате, трябва да се посъветвате с лекар.
Необмислените диети могат да ви създадат допълнително нови здравословни проблеми.

8. Когато всичко със здравето е наред
Защо да се измъчвате с диети, ако сегашните ви килограми не ви създават здравословни (вкл. и психически) проблеми? Наслаждавайте се на живота и не се занимавайте с нещо, което може само да наруши постигнатия баланс на организма.

Всички тези причини показват, че не трябва да се поддавате на провокациите и сляпо да преследвате модата. Гледайте се в огледалото, усмихвайте се по-често, правете си комплименти, повишавайте си самооценката. Ненапразно психолозите казват, че самите ние сме си най-добрия приятел.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии