Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Килца се трупат от страх и самота

Американски специалисти са подредили най-големите "виновници" за "сладкохолизма" - трудности в общуването, липса на любов, финансови проблеми, ниска самооценка, неудовлетворение, раздяла, провал, страх, мъка, тъга, самота, неувереност, песимизъм.

Защо се тъпчем? Кои емоции ни тласкат към хладилника? "Да се стопиш от мъка" - и това, ако не е най-нормалното нещо нещо на света! Да, ама - не. Мнозина са късметлиите, които, вместо да се вталят от нерви и несгоди, се ошишкват здравата.

Напук на депресията, безпокойствието и душевните тегоби. Защо?

"Силните емоции объркват метаболизма", твърдят американски учени. И ядовете като нищо могат да ни докарат наднормено тегло. Без въобще да сме чревоугодници.

"Метаболизмът си е метаболизъм, но всичко е въпрос на психика", оборват ги последователите на Фройд. И настояват, че зад формулата "нещастен и дебел" винаги се крие нещо гнило.

"Мнозина опитват да овладеят емоциите си, като посягат често към хладилника", обосновават се психолозите.

"Яростта, тревогата, тъгата, недоволството от самите себе си, страхът и дори радостта ни карат да търсим в храната емоционален отдушник, какъвто тя не може да бъде", настояват специалистите.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии