Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Диета с консумация на повече червено месо е опасна

Проучване показва, че диета с по десет или повече порции червено месо на седмица води до 50% по-голям риск от свързаното с напредналата възрастта перде на очите, което може да доведе до загуба на зрението.

Прекомерната консумация на червено месо може да увеличи опасността от ослепяване с 50%, предупреждават учените.

Учените установили още, че консумирането на пилешко месо поне три пъти седмично може да намали опасността от слепота с над 50 на сто.

Пердето на очите обикновено се появява след 50-годишна възраст, когато нови кръвоносни съдове в окото изпускат секрети, като по този начин вредят на зрението. Според проучването, публикувано в American Journal of Epidemology, намаляването на червеното месо може да помогне на някои хора да се излекуват.

Учените от университета в Мелбърн изследвали хранителните навици на 6700 души на възраст между 58 и 69 години и свързали резултатите с установени преди това симптоми на заболяването.

Тези, които приемали по десет порции червено месо на седмица, били изложени на 47% по-голям риск да проявят първи симптоми на перде в сравнение с тези, които ядели по-малко от пет порции седмично.

За разлика от тях участниците, които консумирали пилешко поне по 3,5 пъти на седмица, били изложени на 57% по-малка опасност да загубят зрението си от тези, които ядели пилешко по 1,5 пъти седмично.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии