Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Заболявания, които се повлияват от гладолечението

Най-подходящите сезони за провеждане на лечебно гладуване са пролетта и есента, а продължителността е според индивидуалните потребности на организма, обикновено за период от 1 седмица до 20 дни.

Това казва д-р Вергиния Георгиева, която провежда курсове по гладолечение в столичен център за природна медицина и в Банкя.

Мнението на специалиста е, че най-добре се повлияват от гладолечението затлъстяването от първа, втора, трета и четвърта степен и наднорменото тегло, което спада с около 10 кг за един лечебен курс.

Твърде успешно се повлиява наднормено тегло, съпътствано от артериална хипертония.

За период от 10-15 дни се постига нормализиране на високото кръвно както при възрастни, така и при 13-14 годишни деца с хипертония.

Благоприятни трайни резултати се наблюдават при заболяванията на храносмилателната система - хронични гастрити, язва на стомаха и дванадесетопръстника, възпаления на тънките и дебелите черва.

При заболяванията на черния дроб и жлъчката добре се повлияват пациенти, прекарали остър вирусен хепатит тип А и Б, хроничен хепатит, хронично възпаление на жлъчните пътища
Омекотеното гладолечение тушира и лекува упорити кожни заболявания като хронични екземи, невродермити, хронични дерматози, псориазис.

От заболяванията на централната нервна система благоприятен е ефектът при различните видове неврози, депресии и при множествената склероза, която може да бъде овладяна и стопирана чрез комбинирано лечение с витамини, микроелементи и пробиотици.

Добре се повлияват гинекологичните заболявания, болестите на периферната нервна система - радикулити, дископатии, дискови хернии, а при децата - хроничните алергии, алергичните бронхити и ринити, възпаленията на сливиците и на средното ухо.

Източник: д-р Вергиния Георгиева, провеждаща курсове по гладолечение в столичен център за природна медицина и в Банкя

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии