Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Противопоказания при прилагане на лечебно гладуване

Методът на лечебното гладуване представлява процес на мощно пречистване (детоксикация) на целия организъм.

По време на гладуването започва изхвърляне на всички болни, стари, мъртви клетки, шлаки и токсини, т. е. - отпадъчните вещества.

Организмът постепенно се пренастройва към режим на вътрешно, ендогенно хранене, усвоявайки енергия за нуждите си не чрез консумираната храна, а именно чрез разграждащите се отпадъчни вещества.

Гладолечението при хронично болни, които в момента са на медикаменти или на заместителна терапия след прекарани операции, трябва да бъде прецизирано от лекар според всеки конкретен случай, категорична е д-р Георгиева, провеждаща курсове по гладолечение в столичен център за природна медицина и в Банкя.

То не бива да се прилага в случаи на тежки онкологични заболявания, тежки ритъмни нарушения при възрастните, автоимунни болести при децата, тежки кръвни заболявания (левкози, остри и хронични левкемии, анемии, ниски стойности на хемоглобина при жените - т. нар. железодефицитни анемии), тумори с метастази, чернодробна и бъбречна недостатъчност, старческа деменция, склероза, съветва лекарката.

Според д-р Георгиева лечебното гладуване задължително трябва да бъде под лекарски контрол и по индивидуална програма.

И да се прилага много внимателно при хора след 55-60 години, тъй като обменните процеси в организма вече са доста по-различни, отколкото при младия човек. В тези случаи включваме допълнително хранителни добавки и пробиотици, които имат отношение към имунната система.

При дълги курсове хората със сърдечни проблеми могат да предизвикат ритъмни нарушения.

Източник: д-р Вергиния Георгиева, провеждаща курсове по гладолечение в столичен център за природна медицина и в Банкя

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии