Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Цифри и отслабване

В ежедневието може да използвате различни хитринки, не само за да привлечете повече мъжки погледи, лекичко да изпързаляте колежката си или да имате отново любимия си, но... и да се преборите с т. нар. “наднормено тегло”.

500 калории – на закуска. Започвате деня със стабилна закуска, защото много изследвания сочат, че колкото по-пълноценно е първото хранене, толкова по-малко калории приемаме през останалата част на деня.

3 броя – хапките, които задължително трябва да оставяте в чинията в края на всяко ваше хранене, защото всяка хапка съдържа по 25 калории средно. По този начин спестявате  по 75 калории и спазвайки това правило на обяд и на вечеря, ще поемете 150  калории всеки ден.

48 часа – максималният брой време, което можете да прекарате без физически натоварвания. Движете се, защото два дни без физически усилия водят до увеличаване на обема на мастните клетки с 25%. Ако не искате да се потите във фитнеса, ходете пеша всеки ден.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии