Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Повече работа - по-вкусна храна

Ново изследване на американски учени сочи, че храната е по-вкусна, ако си положил усилия за нея.

Те смятат, че това откритие може да се използва за възпитаване на хората да предпочитат здравословната храна пред сладкишите и мазните храни.

"По същество установихме, че ако полагаме повече усилия да получите определена храна, не само, че ще я ценим повече, но тя може да ви се стори по-вкусна. Засега не знаем защо усилията подобряват вкуса на храната, но сме сигурни, че това е така и този ефект продължава най-малко 24 часа след усилената работа за получаване на храната. Това дава основание да се предположи, че хората с наднормено тегло може да успеят да променят хранителните си навици и да започнат да предпочитат по-здравословна храна с ниско съдържание на калории, ако се промени количеството работа, необходима за получаването й", съобщи психологът Александър Джонсън от университета Джонс Хопкинс в Балтимор.

Изследователите установили, че усилената работа може дори да накара хората да харесват храна, която не им е любима, например с ниско съдържание на мазнини.

Поне на теория това означава, че ако трябва да преминем през определено препятствие, за да получим чиния с моркови, може да я предпочетем пред сладкишите, чипса или шоколада.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии