Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Защо мъжете умират по-рано?

Все по-често по тротоарите се сблъскваме със забързани мъже, сякаш “отнесени от вихъра”, облечени в маркови облекла млади мъже изглеждат като извънземни, незабелязващи никого и нищо. В стремежа си да направят кариера и да впечатлят началниците си или  любимите си половинки, те са готови на всичко.

Установено е че от много години мъжете умират по-млади от жените, за което виновник е... еманципацията. Оказва се, че все повече увеличавщата се еманципация потиска силния пол.
За да компесират това, представителите на мъжката половина започнали да живеят все по-рисковано – карали колите си с бясна скорост, пиели и пушели все повече и така... умирали още по-рано.

На другия полюс е положението с нежната половинка на света – онези жени, които не се стремяли да се изкачват в йерархията на кариерата и да впечатляват някого, не са чак толкова потиснати и естествено – живея  по-дълго.

Изследователите стигнали до извода, че еманципацията срива мъжете и усилва смъртността сред силния пол.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии