Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Народната медицина в борба срещу наднорменото тегло

Немски специалисти са се постарали да обобщят и съчетаят опита на народната медицина и постиженията на съвременната наука във връзка с нормализирането или ускоряване на обмяната на веществата при хората с наднормено тегло.

Суха четка като средство за отслабване е достъпно на всеки.

Механичното изтриване със суха четка (със средна твърдост) е само един от видовете масаж, които активизират обмяната на веществата. Изтриването трябва да става интензивно със слаб натиск няколко пъти дневно. Последователността е същата както при студения душ.

Предъвкването на храната също е доста ефикасно средство в борбата с наднорменото тегло. При това самият процес става много внимателно. Колкото по-бързо яде човек, поглъщайки големи парчета храна, толкова по-голямо количество той приема.

Стомахът започва да сигнализира на централната нервна система за насищане едва 15-20 минути след постъпването на храната в него.

Внимателното предъвкване на храната позволява нейното обилно намокряне със слюнка, а това помага на храната да преминава по-бързо през стомашно-чревния тракт и така да се подлага на по-пълно биохимично разграждане.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии