Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Копривата има способността да намалява теглото

Според думите на група немски специалисти има и “безвредни начини за нормализиране или ускоряване на обмяната на веществата при хората с наднормено тегло”. Усещането за ситост настъпва по-бързо, ако храната се преработва добре.

Ананасът съдържа големи количества от ензима бромелаин, който разгражда животинските белтъчини така, че те се усвояват от стомашно-чревния тракт без остатък. Затова според немските диетолози, ако преди да седнете на обилната трапеза, изядете 1-2 парченца ананас, ефектът от насищането ще настъпи много по-бързо, а това означава, че ще изядете и по-малко храна.
Круша.

Съдържащите се в крушата биоактивни вещества облекчават преработването на мазнините и помагат на организма да намери баланса между глад и ситост. Крушата влияе благотворно на перисталтиката на червата, което помага при запек.

В Германия “ечемичната вода” отдавна е известна, но наскоро бе установено, че тя добре активизира обменните процеси в организма. Високото съдържание на калий в нея спомага за изхвърлянето на шлаката и токсините.

Ечемичната вода” се приготвя по следния начин: 200 г семена от ечемик се заливат с 1 л вода и се сваряват в затворен съд. След това течността се оставя да престои 30 минути, прецежда се и се охлажда. Всеки ден се приема по една чаша от нея.

Способността на копривата да намалява теглото е призната от учените още през 50-те години на миналия век. Тя може да се употребява под формата на салата, отвара, сок, супа. В младите филизи на копривата се съдържат най-много витамини и минерали.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии