Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Трета термодинамична теория, свързана с “диета за младостта”

Мнозина са си задавали въпроса дали съществува наистина “диета за младостта”. Tози въпрос е добре изучен от създателите на т.нар. трета термодинамична теория. Според нея в човешкия организъм всичко е свързано с енергията, но с възрастта нейното количество се променя.

Оттук учените правят и извода, че процесът на стареенето е пряко свързан с употребяваната храна.

Ето защо според тях в нашето меню трябва да има храна, съдържаща млада” енергия от животните и растенията.

Вече се появи и понятието “геронтологична ценност на продуктите” - колкото “по-млад” е продуктът от гледна точка на историческото и собственото му развитие, толкова по-ценен е той.

И на основата на тази теория вече са създадени доста диети, които се отличават с присъствието в тях на продукти, съдържащи мазнини и белтъчини от млади животни и растения.

Така, според привържениците на тези диети, ако консумираме месото на млади животни и риби и употребяваме млади растения, ние провеждаме профилактика на стареенето.

Според тази теория също така човек трябва и активно да се движи, като всеки открие оптималното за себе си физическо натоварване, към което трябва да се адаптира и да изпълнява редовно.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии