Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Кое пречи на отслабването?

Искате ли да изглеждате добре, най-важно е да знаете, че здравето и храненето вървят ръка за ръка. Но повечето желаещи  да оправят фигурата си имат някои навици, които пречат на отслабването.
Един от най-срещаните е пропуснатата закуска. А всички знаят добре, че закуската е може би най-важното ядене през деня. Въпреки това мнозина я пропускат нарочно и редовно с надеждата, че така ще успеят да свалят някой и друг килограм.

На практика този навик за намаляване на теглото е не само вреден, но и безсмислен. Различни изследвания доказват, че хората, които закусват разнообразни зърнени храни и дори черен хляб, поддържат по-лесно нормално тегло в сравнение с тези, които гладуват, пропускайки сутрешното хранене.

Другото вредно нещо е яденето “в движение”. Всички, които се оправдават с непрекъснатата липса на време и заради това уж само похапват, вместо да ядат, всъщност имат лошият навик да го правят на бюрото, в колата или пред телевизора. Обаче те не забелязват сигналите на организма, че поетата храна му е недостатъчна. Затова знайте, че подходящи за хранене са кухнята, дневната и ресторантите.

Така едновременно ще престанете да се храните уж набързо, а и ще успявате да се наслаждавате на консумираната храна.

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии