Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Наръчникът на Дюкан за здравословно хранене и стройна фигура

Световноизвестният френски диетолог, отлично познат и у нас с бестселъра "Как да отслабнем завинаги", разкрива още тайни как да се постигне желаното тегло и как да се контролира в друго четиво.

Най-новата книга на д-р Пиер Дюкан - "Наръчникът на Дюкан за здравословно хранене и стройна фигура", е вече на пазара, съобщи издателство "Колибри".

Книгата е лесно разбираема, ясна, практична, може да съветва по всяко време как и с какво да се храним и как да запазим доброто си здраве.

Предоставена е информация за рисковете, на които са изложени хората, когато консумират най-широко разпространените храни.

От "Колибри" напомнят, че публикуваният преди него "Оценител 1" даваше познания как да се контролира приема на захар. За пръв път гликемичния индекс бе приложен към голям брой храни и придружен от обяснителни бележки.

В новата книга се предлага допълнителна информация за влиянието на храненето върху болестта на Алцхаймер и се представя метода и диетата на Дюкан.

"Наръчникът на Дюкан за здравословно хранене и стройна фигура" е ключов инструмент за правилно хранене, който ще помогне на читателя да вземе в ръце собственото си здраве и да го поддържа в добро състояние, запазвайки своята жизненост и елегантност, твърдят издателите.

Източник: VESTI.bg

назад ...

Самолечение на целулит с диети е опасно

Близо 80% от жените според  доц. Попова, шеф на Клиниката по метаболитни заболявания в ИСУЛ, се подлагат на самолечение при наличие на целулит с различни диети, научени от приятелка, изтеглена от интернет.

Те не търсят лекарска консултация, за да се прецени какъв е техният проблем, което е опасно.

Има ендокринни заболявания, които могат да доведат до оточност и напълняване и са свързани с щитовидната жлеза.

прочети повече ...

Мъжете не са пощадени от “дефекти” по кожата. Целулит при мъжете

За разлика от жените мъжете са изтеглили печеливша карта от природата - генетиката е заложила в тялото им да има повече мускулна тъкан и по-масивен скелет.

Съединителната тъкан е по-масивна, а подкожната мастна тъкан е само 15-20%, докато в женското тяло пък природата е заложила по-голямо количество мастна тъкан.

Там нормални са 25 до към 34% и може да има отложена мастна тъкан с 10% повече, отколкото при мъжете, без това да е повод за безпокойство.

прочети повече ...

АРХИВ

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Юли

Юни

Май

Април

Март

Февуари

Януари

Декември

Ноември

Октомври

Септември

Август

Търси в статии