Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Протеин за сваляне на телесно тегло

Много  хора, които тренират, са чували за протеина, но малцина знаят, е той може да се използва като средство за понижаване на телесното тегло и редуциране количеството на мазнините.

Същите го познават единствено като средство за покачване на мускулната маса, защото протеиновите препарати съдържат предимно белтъчини (нека да не се бъркат с гейнерите, които са въглехидратно-белтъчни комплекси).

В зависимост от какво и как са получени, се обуславя количеството на останалите съставки: мазнини, лактоза минерали и витаминни комплекси.

В ролята на редуктор на тегло е познат суроватъчен протеин с ниско съдържание на лактоза.

Все пак защо се употребява протеина за неспецифичната роля като ликвидатор на тлъстини? Именно поради високото съдържание на ... белтъчини. При консумацията им организмът повишава своята телесна температура, което води до изгарянето на повече калории, а това вече трябва да ви говори нещо. Качествените препаратите не съдържат или съдържат минимални количества въглехидрати и мазнини.

Количеството, което поглъщате, е много по-малко от количеството на храната, която ви е необходима през деня, а това ще доведе до свиване на стомаха и намаляване обиколката на корема. Ако по-късно насила не увеличите количество на храната, то ефектът ще трае с месеци.

назад ...

Протеините в диетата

Основен принцип в диетите за отслабване са те да имат по-ниско калорийно съдържание.

Поредно проучване показа, че е възможно да бъде постигнат оптимален ефект ако се включи умерено количество протеини в хранителния режим.

Специалисти твърдят, че в рамките на една година, резултатите по отношение теглото са по-добри ако се включи белтък в менюто, отколкото ако се спазва диета с високо въглехидратно съдържание, но ниско на мазнини.

Нещо повече - установено е благоприятно влияние и що се отнася до серумните липиди - повишаване на "добрия холестерол" и понижаване на триглицеридите.

прочети повече ...

Белтъчините и минералните соли в храната на детето

БЕЛТЪЧИНИ

Мускулите, сърцето, мозъкът, бъбреците до голяма степен са изградени от белтъчини (освен водата). Костите са изградени от белтъчини, просмукани с минерални соли, които им придават необходимата твърдост.

Детето се нуждае от богата на белтъчини храна, която да обезпечи непрекъснат растеж и поддържането на жизнените му функции.

Повечето естествени храни съдържат белтъчини, някои повече, други по-малко. Особено богати на белтъчини са месото, птиците, рибата, яйцата и млякото. Те са единствените, които доставят "пълноценни белтъчини" - те съдържат пълната гама белтъчни елементи, необходими за човешкия организъм.

прочети повече ...

Търси в статии