Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Заменете “захарните” въглехидрати

Знае се, че за една седмица могат да се свалят и пет килограма, но дали този самоубийствен акт е препоръчителен за хората, които искат да изглеждат добре в очите на заобикалящите ги?

Изследователи от университета в Илинойс (University of Illinois) са установили, че повечето мъже предпочитат картофено пюре, макаронени изделия и супи, а жените - бонбони и шоколад. Вие също - изберете си любими продукти и съставете списък на тези, които предпочитате през зимата и започнете постепенно да ги включвате в основните хранения, а не да ги консумирате допълнително.

Употребата на храна ,богата на триптофан (строителен материал за белтъчините) ще ви помогне да се справите с пристъпите на глад, предизвикани поради психологически причини.

Колкото повече продукти със съдържание на триптофан приемате, толкова повече серотонин ще произвеждате и по-добре ще се чувствате. Попълнете запасите от белтъчини. Най-добрите източници на триптофан са пилешкото и пуешкото месо, рибата, яйцата, кашкавалът, орехите и зърнените култури.

Хората, спазващи например диетата на Аткинс, често изпадат в депресия. Въглехидратите също помагат да се произведе серотонин - избирайте “добрите” въглехидрати.. Трябва просто да се стремите да замените “захарните” въглехидрати (като бисквити и бял хляб) с пълнозърнести храни.

назад ...

Отслабване и въглехидрати: опасностите от липсата на въглехидрати в диетата

Диетите с ограничен прием на въглехидрати и тези с намалено количество мазнини са едни от най-популярните сред програмите за отслабване. Но с оглед на това ,че всяка здравословна диета се състои от балансирано хранене и физическа активност, сериозното ограничаване на въглехидратите от диетата може да доведе до проблеми със здравето и дори и да постигнете желаното отслабване, ще бъде на висока цена.

20 грама и по-малко?

Проучване относно диетите с ниско съдържание на въглехидрати подлага участниците на режим, в който да консумират 20 грама и по-малко, въглехидрати на ден...

прочети повече ...

Отслабване с малко въглехидрати: Какво да ядем?

Маруля

Това е много вкусен и полезен вариант. Не съдържа въглехидрати, но има много желязо, витамини С и Е. Не се изкушавайте да добавяте крутони към салатата - така добавяте и въглехидрати. Червеното е полезно за сърцето - домати

Наслаждавайте се на домати от всякакъв вид - от чери до големи вкусни домати. Те са бедни на мазнини и холестерол, нямат въглехидрати, но имат много витамини А и С, както и мощният антиоксидант ликопен.

прочети повече ...

Търси в статии