Анкета

Според вас вегетарианството решение ли е на проблема със затлъстяването?

Не на дебелеенето - с млечните продукти

Менюто, състоящо се от мляко и млечни продукти, помага за изгарянето на повече калории и с това намалява риска от наднормено тегло.

Учените са изследвали мъже и жени, спазващи диети с ниско и високо съдържание на млечни продукти. Резултатите показват, че хората, които приемат повече млечни продукти, могат да употребяват и повече калории без да натрупват мазнините.

Млечните продукти водят до по-бързото и ефективно изгаряне на мазнините - ето защо с тях може да се приемат и висококалорични продукти без опасност от натрупване на излишни килограми, смятат изследователи от университета на щата Тенеси.

Предходни изследвания също показват, че диетата с високо съдържание на калций способства за намаляване на теглото и предпазва от натрупването на мазнини.

Освен това мъжете и жените, които употребяват много млечни продукти имат по-ниско ниво на калцитрол (активна форма на витамин D). Той блокира разпада и окисляването на мазнините от клетките. “Колкото по-ниско е количеството на калцитрола в кръвта, толкова по-активно протичат процесите на разграждане на мазнините”, твърдят американските изследователи, цитирани от Би Би Си.

Млечните продукти намаляват риска от надебеляване - спомагат за по-ефективното изгаряне на мазнините, твърди изследване.

назад ...

Бадеми за сваляне на килограми

Диетолозите са убедени, че ядките не са опасни за стройната фигура и че ползата от тях много по-голяма, отколкото евентуалната вреда. Заблудата е и че калоричните ядки заплашват хората, които ги ценят и консумират, с наднормено тегло.

Диетолозите не само опровергават това, но дори съветват мазните продукти да се заменят с бадеми, тъй като това не само че няма да увеличи теглото, но и ще способства за отслабването.

Едновременно с това се препоръчва и спазването на нискокалорична диета, в която преобладават плодовете и зеленчуците.

прочети повече ...

Заседналият живот води до появата на т.нар. бирено коремче

Една от последиците от заседналия живот, който се води от доста хора през последните десетилетия, е появата на т.нар. бирено коремче. Прословутото бирено коремче е особено характерно за силния пол поради факта, че при мъжете мазнините се натрупват "по-дълбоко в организма".

Те са разполагат главно около червата край оментума (було), който започва да се увеличава. Това са т.нар. висцерални мазнини. Те са и особено опасни, защото е много трудно организмът да се освободи от тях.

прочети повече ...

Търси в статии